Vrtni stoli

Idealni stoli za domače stanovanje

Doma potrebujemo več različnih vrst stolov, na srečo pa imamo vedno na voljo vse opcije, da se lahko zelo dobro opremimo. Predvsem moramo seveda paziti na tiste stole, ki jih redno uporabljamo, a nič manj pomembni niso tisti, ki jih uporabljamo recimo na vrtu ali na balkonu. Tovrstno pohištvo ima različne vloge, zato moramo pozorno izbrati prave stole za vsako vlogo posebej.

Vrtni stoli

Na vrtu uporabljamo stole, ki so tej vlogi povsem prilagojeni. Seveda ne bomo uporabljali stolov, ki so običajni v jedilnici ali drugih stanovanjskih prostorih. Običajno se odločimo za usklajeno garnituro, stole pa kupimo v kompletu skupaj z ustrezno mizo. Vrtni stoli so lahko zelo funkcionalni, še posebej če jih uporabljamo na večjem vrtu ali terasi, kjer nameravamo opravljati različne aktivnosti. Lahko pa se odločimo za bolj domiselno oblikovane stole, ki se bodo lepo podali v svoje okolje, služili pa bodo predvsem sprostitvi. Tako se kot vrtni stoli odlično obnesejo tudi ležalniki in gugalniki, odvisno seveda od tega, kakšen način uporabe predvidevamo. Gotovo pa bo možno v prav vsakem primeru dobiti ustrezne stole, na voljo pa so še mnogi drugi vrtni stoli za zahtevnejše kupce.

Jedilni stoli

Druga pomembna vrsta stolov v domačem stanovanju so tisti, ki jih uporabljamo v jedilnici. Ti so redno v uporabi, ob tem pa morajo opravljati zelo pomembno funkcijo. Tako so prav jedilni stoli tisti, ki jih po navadi izbiramo s posebno pozornostjo. Če imamo posebno jedilnico, služijo jedilni stoli le obedovanju, pogosto pa gre za vsestranske stole, ki jih uporabljamo tudi ob drugih aktivnostih. To pomeni, da moramo upoštevati različne naloge in iskati različne lastnosti. Izberemo stole, ki so udobni in vzdržljivi, hkrati pa ne ovirajo gibanja pri različnih aktivnostih. Včasih si lahko privoščimo še nekaj več svobode pri izbiri lepo oblikovanega pohištva in se jedilni stoli odlično obnesejo kot domiselna dekoracija.