bluze

Kako nakupujemo močnejše dame?

Ob vedno večji ponudbi oblačil, tako v trgovinah kot v spletnih trgovinah se še vedno na dnevni bazi dogaja, da prodajalci v svojo ponudbo vključujejo samo »Majhne številke«. Zato se marsikatera od nas jezi, ko najde čudovito obleko, ampak je na voljo samo v klasičnih številkah, od S do XL.

Kaj pa ostane za vse nas, ki potrebujemo še kakšno številko več? A to pomeni, da me, ki smo močnejše postave nimamo pravice biti oblečene lepo in modno? Ali si naj damo vse zašiti po meri?

Šivanje po meri je bila dolgo časa moja edina rešitev (in kot veste – absolutno predraga). Dokler nisem našla prave trgovine, kjer lahko izbiram med široko ponudbo vseh vrst oblačil, tudi za nas močnejše. In kaj je najbolje? Prodajajo tudi po spletu.

Najprej me je skrbelo kako bom izgledala v oblačilih, ki mi jih bodo poslali, če že v trgovini sprobam tisoč stvari in mi redko katera odgovarja. Ampak ne v tem primeru. Oblačila so bila v živo še lepša, z vrhunsko tabelo velikosti pa sem lahko izbrala pravo številko zase. Končno sem zadovoljna in imam en problemček manj.

Ko sem odkrila to spletno trgovino, sem se odločila da jih čimprej obiščem tudi v njihovi fizični trgovini v Lendavi. Sicer je oddaljena slabi dve uri vožnje, ampak zakaj nebi s prijateljicami šle na celodnevni izlet in vmes še malo nakupovale. V sami prodajalni me je navdušila že prodajalka, ki je bila zelo prijazna, razumevajoča in pripravljena pomagati.

Še bolj pa mi je bil njihov oddelek »za močnejše«. Vse bluze, ki so primerne za mojo konfekcijsko številko so bile lično razstavljene v enem delu trgovine, prav tako tudi večje številke oblek, jaken in tako naprej. Prodajalka pa je tudi točno vedela, kakšen kroj in barva ustrezata moji postavi, barvi las in odtenku polti.

Tudi obe moji prijateljici nosita večjo konfekcijsko številko in tudi onidve sta trgovino zapustili zadovoljni, s polno vrečko v roki. Velikokrat pa so oblačila za močnejše (zraven tega, da jih težje najdemo) tudi dražja. Vendar ne v Ariyi.

Prav zanalašč sem pogledala koliko stane svečana obleka manjše številke in koliko podobna obleka za močnejše postave. Enaka cena. Končno sem dobila dokaz, da obstajajo tudi pošteni trgovci, ki imajo posluh za svoje stranke in ti ne vsiljujejo »zadnje mode« s pretirano visokimi cenami.

Sicer sem pa iskala tudi jakno v videzu usnja, pa je žal ni bilo več v moji velikosti. Prodajalka si je zapisala moje podatke in želje in rekla da me bo poklicala, ko jim uspe dobiti jakno zame. »KO »jim uspe, in ne »ČE« jim uspe. Že čez en teden sem dobila klic, da so dobili novo kolekcijo (tokrat samo za nas močenjše) in novo zalogo. Seveda sem jo takoj naročila, naslednji dan mi jo je poštar že prinesel in ustreza mi popolnoma.

Mislim, da se je zame končalo obdobje ko sem nosila popolnoma znošena oblačila in si končno lahko ob plači privoščim kvalitetna oblačila, za mojo postavo, ki jih bom nosila in razkazovala z največjim užitkom. In že komaj čakam, kaj bodo imeli novega v ponudbi ob moji naslednji plači. Tudi močnejše dame imamo sedaj možnost izgledati modno, hkrati pa se lahko v oblačilih tudi bolje počutimo in če se v oblačilih dobro počutiš, v njih tudi dobro izgledaš. Samozavest pa je ključna za zadovoljno življenje in bolj enostavno doseganje ciljev. Se strinjaš, kajne?