plinski žari

Največkrat so na vrtovih prisotni plinski žari

Kdo nima rad odlično pripravljenega obroka na žaru? Skoraj vedno, ko se odločimo, da bomo v obrok vključili nekaj pripravljenega na žaru to pomeni, da gre za nek socialen dogodek, saj je preprosto enostavno pripraviti večjo količino hrane na žaru. Med najpogostejšimi so plinski žari, saj so relativno preprosti za vzdrževanje in vse, za kar moramo poskrbeti je, da imamo na voljo plinsko jeklenko, drugega pa nam ni treba imeti. Že pri žaru na oglje moramo biti previdni, da dovolj zgodaj zakurimo, da se oglja pravilno znebimo in ostalih nekoliko nerodnih sreči ki gredo s pospravljanjem in čiščenjem takega žara. Plinski žari so veliko bolj preprosti.

Da pospravimo žar na plin moramo samo poskrbeti, da je plošča ne vroča, ampak topla i spraskati stran vso ali večino maščobe, pustiti, da se plošča popolnoma ohladi in jo oplakniti z vodo in milom ter posušiti. Kar pa se ostalega tiče moramo samo odklopiti plinsko jeklenko in to je to, smo že končali. Če za celoten obrok uporabimo plinski žar je manj dela s pospravljenjem kot v tipični kuhinji.

Kdaj se izplača izdelava letne kuhinje

Če se zalotimo, da imamo na redni ravni na vrtu prirejene družabne dogodke, ali da vedno vabimo več ljudi, s katerimi zaradi kuhe nimamo časa preživljati prav veliko časa se lahko odločimo za nekoliko drugačno potezo in sicer je to izdelava letne kuhinje. Če je to nekaj, za kar se odločimo je treba opozoriti da je to lahko, odvisno od naših zahtev, skoraj da poljubno velik projekt. Izdelava letne kuhinje je lahko hitra in enostavna, če se odločimo za neke osnovne elemente, če pa želimo odporno skoraj da repliko primarne kuhinje na vrtu, pa si moramo za to vzeti več časa in večji proračun, saj je ta izdelava letne kuhinje lahko relativno zapletena in zamudna, vendar vedno vredna vsega truda.