parket

Kako se odločiti, katera talna obloga je najboljša

Najprej moramo, kot vedno, začeti na začetku in sicer z vprašanjem, ki mora biti kot mantra ko se odločamo za prenovo ali prvo opremljanje stanovanja in sicer je to vprašanje, kaj si lahko dejansko privoščimo. Ne gre se toliko za to, koliko denarja imamo na voljo, saj je to le del tega vprašanja. Moramo biti pozorni tudi na to, da recimo pod, ki ga izberemo ne zahteva več vzdrževanja kot ga lahko izvedemo, ali da si ne izberemo nečesa, kar je nepraktično za naš stil življenja.

Skoraj da vedno, še posebej če se odločamo za pod v bivalnih prostorih, na tapeto pride parket. To je idealna talna obloga za tiste, ki si želijo klasičen izgled doma in ki želijo nekaj, kar bo uporabno leta in leta in leta, seveda s tem, da vzamemo v zakup dejstvo, da je treba parket vzdrževati na vsakih nekaj desetletji in sicer z oljenjem in po možnosti brušenjem seveda pa moramo na tem mestu tudi pomisliti na to, da parket ni najbolj primerna talna obloga za recimo majhne otroke, ki radi mečejo stvari po tleh ali se ne zavedajo, da metanje kozarcev po tleh, še posebej polnih, ni ravno najboljša ideja.

Za tiste, ki želijo pod, ki je cenovno ugoden, ne zgleda sicer tako zelo klasično kot parket, vendar je odporen na mehanske poškodbe in vodo, pa so vinil plošče prav zagotovo nekaj, kar počasi pride na misel. Ne le, da so vinil plošče izjemno cenovno ugodne in dostopne v nešteto različnih barvah in vzorcih, so lahko idealen način, da v svoj dom prinesemo nekaj stila, s tem pa vzdržujemo tako čistočo kot dejstvo, da vinil plošče po letih uporabe izgledajo skoraj tako ,kot prvi dan, ko smo jih vgradili. Prav tako pa so vinil plošče idealen pod, če imamo doma otroke.