Kamping oprema

Kamping oprema za nepozabno kampiranje

Če bi radi kakšno noč preživeli na prostem v naravi, se moramo na to dobro pripraviti, predvsem pa se moramo na teren podati dobro opremljeni. V nekaterih primerih se sicer lahko dobro znajdemo tudi brez celotnega kompleta opreme za kampiranje, je pa vedno priporočljivo imeti s seboj vsaj nekaj ključnih kosov, s katerimi bo kampiranje varno in prijetno.

Najprej moramo seveda poskrbeti za ustrezno zavetje pred mrzlimi temperaturami in drugimi dejavniki okolja. Za to običajno poskrbi šotor, od katerega pa ne moremo vedno pričakovati veliko – šotori ponujajo dobro zavetje pred raznimi vremenskimi nevšečnostmi, seveda pa ne pomagajo v boju proti nizkim temperaturam. Tako vključuje nujna kamping oprema še dobro spalno vrečo za udobno spanje tudi pri nižjih temperaturah. Tudi poletne noči lahko presenetijo z izjemno nizkimi temperaturami, zato je dobra spalna vreča nepogrešljiva, dodamo pa še ustrezno spalno podlogo, ki ima z izolacijskimi lastnostmi prav tako določeno vlogo pri zagotavljanju prijetnega okolja za spanje. Ob šotoru in spalni vreči nujna kamping oprema vključuje še dober nahrbtnik, v katerega lahko vse to spravimo. Posebej pomemben je ta kos opreme pri daljših izletih, pri katerih peš premagujemo večje razdalje, saj mora biti nahrbtnik zelo udoben, ne le prostoren in uporaben.

Seveda pa pride v poštev še raznovrstna kamping oprema, ki ni povsem nepogrešljiva pri prenočevanju na prostem, je pa zelo koristna. To je recimo oprema za kuhanje, vključno s posodo in priborom. Zelo praktični so plinski gorilniki, seveda v ultralahkih izvedbah, ki so primerni prav za kampiranje. Kamping oprema nadalje vključuje nekaj vsestranskih pripomočkov, predvsem vžigalnik, nož in svetilko. Ne smemo pozabiti še na komplet prve pomoči, s katerim lahko pomagamo v primeru kakšne nezgode. Nujna kamping oprema pa dandanes vključuje tudi mobilni telefon, po potrebi še navigacijsko napravo ali oddajnik za klic v sili.