Male kosilnice za delo na vrtu

Male kosilnice za delo na vrtu

Pri košnji trave velja načelo, da bolj pogosto, kot je trava košena, lepše bo izgledala. Velikokrat vidimo vrtove, kjer se travo kosi le enkrat na mesec. Taka košnja je nadvse mučna, veliko truda porabi tako uporabnik, kot tudi sama kosilnica, ki velikokrat več ne zmore požirati enormne količine travnatih bilk, ki se nato začnejo nabirati pod njo in jo tako zablokirajo. Po koncu košnje pa na taki trati ostane veliko travnatega odkosa, ki ga kosilnica ni uspela pobrati. To nekako zastruplja travo, da se ne more več pravilno obnavljati in rasti, kmalu pa zato nastanejo gole zaplate neporaščenega terena, ki jih takoj napade plevel.

Zato je vedno treba poskrbeti za čim bolj redno košnjo trave. Tu nam na pomoč priskoči akumulatorska kosilnica. Tovrstna kosilnica je zelo enostavna za uporabo. Zaradi odsotnosti štiritaktnega motorja z notranjim izgorevanjem ima več prednosti: akumulatorska kosilnica je izredno lahka in kot taka primerna tudi za terene z večjim nagibom. Ne potrebuje nobenega vzdrževanja, odpadejo tudi razne menjave olja in problemi z zagonom motorja, ki so tako pogosti pri klasičnih kosilnicah z motorjem na notranje izgorevanje.

Danes pa čedalje večjo popularnost dobiva avtomatska akumulatorska kosilnica, ki kar sama pokosi trato namesto nas. Husqvarna automower 450x je ena največjih robotskih akumulatorskih kosilnic, ki se dobi pri nas. Ponuja brezskrbno košnjo do več kot 5000 kvadratnih metrov, poleg tega pa ima Husqvarna automower 450x tudi vgrajen sprejemnik GPS, ki omogoča natančno sledenje in optimizacijo poti košnje. Tako lahko z enim polnjenjem baterije prevozi dlje, pa še naša trata je hitreje pokošena. Glavna prednost robotskih samodejnih kosilnic je dejstvo, da ne rabimo biti zraven pri košnji. Tako lahko Husqvarna automower 450x kosi trato vsak dan, brez našega truda. Ker je odkosa na vsaki travni bilki le kak milimeter ali dva, se trava zelo hitro zgosti in ostane lepa skozi celotno sezono.