masivni pod_

Masivni pod primeren tudi za talno gretje

Če ste se skupaj s svojimi najbližjimi odločili, da boste v svoj dom položili masivni pod, je to zagotovo odlična izbira. Najverjetneje pa je, da ste se za to vrsto talne obloge odločili, ker ste si prebrali izjemne prednosti, ki vam jih ponuja. Ena od njih je tudi ta, da je primeren za polaganje na talno obliko gretja.

Sicer pa je za masivni pod na sploh značilno, da odlično poudarja tradicijo. Navadno je treba takšno lesno talno površino krtačiti ter primerno zaščititi z naravnimi olji ali pa z laki. Ker je masivni pod praviloma debelejša talna obloga, je kot takšen primeren tudi za večkratno brušenje ter obnavljanje.

Masivni pod ima lep in dolgotrajen videz; seveda za to poskrbimo z ustrezno nego in čiščenjem. Vzdrževanje je sila preprosto. Prah ter ostalo umazanijo z masivnega poda lahko najhitreje in najučinkoviteje odstranite kar s sesalnikom in vlažno krpo.

Oljen parket nudi naravni in mat videz

Kupci talne površine se pogosto ne morejo odločiti, ali je zanje primernejši lakiran ali oljen parket. Veliko lažje bi se odločili, če bi se pred nakupom pozanimali o bistvenih karakteristikah obeh različic parketov. Sicer pa vam pri izbiri koristno lahko pomagajo dobro izkušeni prodajalci, ki so odlično seznanjeni z razlikami med lakiranim in oljnim parketom.

Oljen parket vam ponuja naravni in mat videz vaše talne površine. Kupci se pogosto zanj odločijo tudi zato, ker ponuja dobre možnosti obnove, tudi v primeru če se poškoduje. Manjše praske na njem se namreč lahko hitro ter preprosto pobrusijo, parket pa se ponovno ustrezno naolji.

Oljen parket je dobra izbira tudi zato, ker poram iz lesa ponuja odlično možnost dihanja. To pa posledično omogoča primerno vlažnost. Oljen les na sploh deluje zelo naravno, kar je zagotovo še ena od ključnih prednosti oljnega parketa. Če se boste odločili za oljni parket, ga boste morali vsaj enkrat na dve leti tudi primerno naoljiti, in sicer s kakovostno izbranim negovalnim oljem.