Folija za silos

Optimalne razmere za kmetovanje

Na kmetiji imamo opravka z različnimi opravili, v vsakem primeru pa se moramo potruditi, da svoje delo opravimo kar se da dobro. Pri tem imajo pogosto na končni učinek velik vpliv tudi razmere, ki jih ne moremo vedno povsem nadzorovati. Pogosto gre za vreme, lahko pa tudi za razmere v notranjosti objektov. Predvsem v hlevu in v silosu moramo vzdrževati ustrezno klimo, da lahko zagotovimo kar najbolj prijetno in seveda uspešno delo.

V hlevu imamo več dobrih razlogov za vzdrževanje ustrezne temperature in učinkovitega zračenja. Gotovo je to koristno za živali, a tudi za ljudi, ki v hlevu prebijejo kar nekaj časa. Hlevski ventilator zagotavlja optimalen pretok zraka in olajša delo v hlevu. Ker imamo v tem okolju pogosto veliko dela, pri katerem se močno naprezamo, se lahko hlevski ventilator izkaže za ključni kos opreme. Seveda pa lahko tudi zgolj pasivno vzdržuje ustrezne razmere, da lahko računamo na kar najboljši učinek kmetovanja. V vsakem primeru si hlevski ventilator zasluži pozornosti, če govorimo o vzdrževanju ustreznih razmer v kmetijskih poslopjih.

Še bolj kritično je vzdrževanje primernih razmer v silosu, kjer hranimo krmo za živali. V tem okolju za razmere skrbimo na različne načine. Veliko vlogo ima gotovo že folija za silos, ki je navsezadnje tudi v neposrednem stiku s silažo. Folija za silos poskrbi za to, da silaža v silosu ustrezno zori in je ob pravem času pripravljena za uporabo. Prav tako ponuja osnovno zaščito in preprečuje vdor kakšnih vsiljivcev od zunaj. Včasih se lahko uporabi kar ena folija za silos, pogosto pa jih uporabimo več, to je seveda odvisno od konstrukcije silosa in od vrste silaže. Včasih je čisto smiselno, da za upravljanje razmer poskrbimo na druge načine in folije niti ne potrebujemo, saj nimamo nujno opravka s silažo, ki potrebuje takšne razmere.