Čiščenje s suhim ledom

Zahtevno čiščenje brez kompromisov

Pri čiščenju se soočamo z različnimi trdovratnimi madeži, pogosto pa se zgodi, da nad kakšnim delom tudi obupamo – postavljeni smo namreč pred izziv, ki ga ne moremo enostavno rešiti. Običajno je problem v opremi, ki jo imamo na voljo. Z ustrezno opremo se lahko lotimo še tako zahtevne umazanije, a na to moramo misliti vnaprej. Opremimo se s tistimi napravami in pripomočki, ki se bodo v praksi kar najbolje in najpogosteje izkazali.

Visokotlačno čiščenje

Med najbolj priljubljenimi in uporabnimi rešitvami za čiščenje je gotovo visokotlačno čiščenje. Visokotlačni čistilnik lahko uporabimo v praktično vsakem okolju, če le nimamo opravka s kakšnimi posebej občutljivimi materiali ali zaprtimi prostori, ki jih ne smemo zmočiti. Na zunanjih površinah se bo visokotlačni čistilnik izkazal za vsestransko rešitev, ki bo ponudila odlične rezultate. Že osnovna naprava te vrste lahko uspešno odstrani različne trdovratne madeže, še večji uspeh lahko pričakujemo s čistilnikom, ki deluje na vročo vodo. Če k temu dodamo še ustrezna čistilna sredstva, postane visokotlačni čistilnik zares dobro orožje v boju proti vsem mogočim madežem na zunanjih površinah.

Specialno čiščenje

Včasih pa ne najdemo toliko prednosti v vsestranski uporabnosti, temveč ciljamo predvsem na nekatere specifične odlike. Takšno je recimo čiščenje s suhim ledom, ki se izkaže za najboljšo rešitev v določenih občutljivih okoljih. Čiščenje s suhim ledom ne pride v poštev prav povsod, uporablja se le tam, kjer imamo opravka z občutljivimi površinami, ki jih je treba res dobro očistiti. A ravno v takšnem okolju pride ta rešitev do izraza s svojimi specifičnimi prednostmi. Čiščenje s suhim ledom ima predvsem to prednost, da ne pušča za seboj odpadnega materiala in površin ne moči, je dokaj prijazno do občutljivih materialov, predvsem pa uspešno pri svojem delu.

Podobne prednosti ponujajo v drugih situacijah druge specialne rešitve. Treba je le najti pravo rešitev in opremo.