Pvc okna – odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Pvc okna – odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Pvc okna so dandanes značilen izdelek, ki ga vidimo v malodane vsaki hiši. Sploh v starejših hišah, ki so bile pred kratkim obnovljene z energetsko sanacijo, so najcenejša pvc okna standard za doseganje večje izolativne vrednosti notranjih prostorov. Najcenejša pvc okna so namreč kljub nizki ceni še vedno zelo dobra za zadostno izolacijo hiš in stanovanj, ki jih želimo temeljito obnoviti in jim dodati novo vrednost. Principi, s katerimi dosegajo najcenejša pvc okna tako velike toplotne prihranke kljub nizki ceni, so zelo praktične narave.

V prvi vrsti gre za sam material. Pvc oziroma polivinilklorid je termoplastična masa, ki je zelo primerna za oblikovanje z ekstruderjem. Sam po sebi ta material ni zelo trden in čvrst, toda njegova prednost leži drugje. Zaradi unikatne strukture se lahko pvc odlično meša s posebnimi dodatki, ki mu dodajo trdnost, elastičnost, toplotno obstojnost in druge lastnosti. Z ravno pravim koktejlom dodatkov in sintetičnih monomerov lahko pvc izboljšamo do te mere, da bo v okviru okna brez težav zdržal 50 in več let na sončni svetlobi in drugih vremenskih pojavih. Tako so tudi najcenejša pvc okna zelo dobra za doseganje želenih standardov na področju kvalitete izdelave in trajnosti izdelka.

Druga stvar, ki dela ta okna ugodna za izbiro, je dostopna paleta gumijastih elastomerov, s katerimi ustvarimo zelo dobro tesnenje. Tudi najcenejša pvc okna imajo vsaj dva tesnilna trakova, med katerima se v okvirju ustvari prehodna zračna cona, ki še nekoliko bolj izboljša izolacijo skozi najbolj kritični predel. 

Tretja stvar pa je dimenzijska fleksibilnost proizvodnje pvc oken. Najcenejša pvc okna se lahko brez posebnih težav prilagodi na poljubne dolžine, ki ponujajo res zelo veliko izbiro oken. Proizvodno podjetje potrebuje le surove pvc in jeklene profile, sestavljanje pa je končano en dva tri.