Križarjenje Karibi

Različni programi križarjenj

Križarjenje je zelo privlačna opcija za preživljanje počitnic, še posebej za tiste, ki se na takšno potovanje odpravljajo prvič. A ni dovolj to, da se odločimo, da bomo počitnice preživeli na luksuzni ladji križarki – treba bo pobrskati po ponudbi in odkriti najboljši program zase. To je povsem odvisno od okusa, možnosti je namreč res veliko.

Najprej se programi seveda razlikujejo že v destinacijah. Veliko opcij nenazadnje ponuja za križarjenje Jadran, ki je razmeroma majhno morje, pa že gosti veliko število razkošnih ladij na različnih poteh. Možno je potovati po obeh straneh jadrana in opraviti krožno pot, lahko pa vodi program le ob eni obali in vključuje različne zanimive postanke. Tako je za križarjenje Jadran odlična ideja za tiste, ki želijo pobližje spoznati bližnje morje in balkanske kraje. Drugi programi imajo morda bistveno bolj oddaljene destinacije – posebej priljubljeni so na primer za križarjenje Karibi, Bahami in druga tropska otočja. Treba pa je vedeti, da so pri takšnih programih pogosto oddaljena tudi izhodišča, ki jih bomo morali doseči pred vkrcanjem na ladjo.

Nadalje se programi križarjenj razlikujejo tudi v trajanju in postankih. Za križarjenje Jadran na primer omogoča oblikovanje dokaj kratkih potovanj, že v štirih dneh lahko recimo opravimo zanimivo krožno turo po bližnjem morju. Prav tako pa lahko po Jadranu križarimo še bistveno dlje časa in opravimo več postankov, na voljo so na primer programi v trajanju 14 dni ali tudi več. Podobno pestro izbiro ponujajo za križarjenje Karibi, pri tej destinaciji imamo na primer tudi opcijo čezoceanske plovbe, ki seveda ne more biti opravljena v štirih dneh. A prav tako za križarjenje Karibi nudijo nekatere krajše programe, če izberemo bližje izhodišče. Križarjenje lahko vključimo v počitnice, ki jih preživljamo v ZDA ali na okoliških otočjih v Atlantiku, v tem primeru imamo na voljo tudi zelo kratke programe, ki vodijo le do kakšnega karibskega otoka in nazaj.