S talnim ogrevanjem se najbolje poda gotovi parket

S talnim ogrevanjem se najbolje poda gotovi parket

Talno ogrevanje je eden izmed najbolj cenovno in energetsko učinkovitih načinov ogrevanja prostora, vendar ima tudi to svoje pluse in minuse. Največja stvar, na katero moramo biti pozorni je to, da ni vsak pod primeren za to, da se položi čez talno ogrevanje. Pride lahko do zvijanja poda ali pokanja, lahko pa ima celo pod take izolativne lastnosti, da bi bilo talno ogrevanje neučinkovito. Primer talnih oblog, ki nimajo teh problemov je recimo gotovi parket.

Gotovi parket je sestavljen iz dveh plasti, ki bi sicer bili položeni ločeno, vendar ju gotovi parket združuje v eno samo desko, ki jo nato lahko prilepimo na tla v različnih vzorcih, kakor nam srce poželi in se nam ni prej treba ubadati z eno dodatno plastjo. Skoraj da vsi gotovi parketi pa so seveda narejeni tako, da jih lahko uporabljamo skupaj s talnim gretjem, kar jih naredi hitre in učinkovite, hkrati pa še primerne za popolnoma vsaka tla v stanovanju.

Lamelni parketi so odgovor za manjši proračun

Če želimo imeti v domu položeno kvalitetno talno oblogo, vendar za to spet nimamo prav veliko prostora v proračunu so mogoče lamelni parketi ravno to, kar iščemo. Ta vrsta parketa je lahko nekoliko cenejša, ker ne potrebujemo velikih kosov lesa ampak le majhne deščice, ki so vnaprej skupaj prilepljene na posebno mrežo in se lahko polagajo direktno na talno oblogo. Skoraj da vsi lamelni parketi so bolj dostopni kot navadni, prav tako pa je nekaterim zanimivo to, da niti ena sama deščica ni podobna drugi, kar je sicer nekaj ,kar ljudje iščejo, ko kupujejo parket, to je uniformnost vseh uporabljenih desk, kar la lamelni parketi spremenijo v svojo prednost. Prostoru lahko dajejo poseben izgled in še to dobimo po nižji ceni kot tradicionalen parket, tako da so mogoče lamelni parketi prava odločitev za nas.