senčila

Senčila lahko popolnoma spremenijo izgled našega doma

Ne glede na to, ali smo strokovnjaki nad arhitekturo, ali pa samo radi vidimo, da živimo in delamo v prostoru, ki nas navdihuje in se v njem počutimo udobno, je izbira senčila ena izmed tistih, ki lahko na samo občutje prostora kar precej vpliva.

Tu ne govorimo samo o tem, ali je senčilo svetlo modro, ali svetlo zeleno-modro, ampak je bolj odvisno že od same oblike in tipa senčila, kot točnega odtenka barve. Pomembno je, da točno vemo, kaj želimo s senčilom doseči, koliko denarja imamo na voljo, da izvedemo svojo vizijo, tudi čas je lahko za nekatere precej pomemben faktor, če smo čisto iskreni. Med senčili, ki veljajo za univerzalna in prilagodljiva vsakemu oknu kraljujejo plise zavese. Razlog, da imajo mnogi v svojemu domu vsaj nekje skrito to senčilo je precej preprosto. Plise zavese so preproste za vzdrževanje, lahko jih je dvigati in spuščati, njihova stopnja senčenja je določena z izbiro samega blaga, so preprosta za namestitev in kar je za nekatere najpomembnejše – dostopna so lahko v vseh možnih odtenkih, ki si jih lahko zamislite!

Šalo na stran je tukaj vseeno kar precej resnice. Plise zavese veljajo kot enostavne za namestitev in uporabo zaradi sistema dviganja in spuščanja, ki se upravlja le s pomočjo ene same vrvice, kar pomeni, da je uporaba intuitivna prav za vsakogar. Ker je celotno senčilo narejeno iz blaga pa je vredno poudariti njegovo prilagodljivost na različne oblike oken. Za klasična senčila je na primer okroglo okno kar precejšen problem, vendar so plise zavese lahko prilagojene tudi na tovrstno obliko, skoraj neodvisno od velikosti samega okna. Lahko jih celo namestimo na okna ki so trikotna, ali pa ki se nahajajo na podstrešju in so nameščena pod kotom. Če potrebujemo fleksibilnost so plise zavese najboljša izbira.

Objavljeno v Dom