Avtomatska vrata lahko prinesejo samostojnost v domu

Avtomatska vrata lahko prinesejo samostojnost v domu

Najbolj smo navajeni tega, da avtomatska vrata vidimo v nakupovalnih centrih, javnih zgradbah, vendar marsikdo ne pomisli na to, da so avtomatska vrata nekaj, kar je lahko zelo uporabno za vse tiste, ki imajo težave s premikanjem v lastnem domu, ker jih pri tem ovirajo klasična krilna vrata, ker jih na primer ne morejo sami odpreti, ali to naredijo le s težavo zaradi gibalne oviranosti.

Avtomatska vrata rešijo ta problem tako, da odvzamejo človeški faktor iz odpiranja vrat, hkrati pa še vedno pustijo človeku, ki se nahaja za njimi, v lastnih prostorih to človeško zasebnost. Ne le, da so avtomatska vrata praktična za tiste, ki se mučijo s klasičnimi oblikami te antične iznajdbe, so tudi dober način, da zagotovimo, da so bivalni prostori, ki si jih zgradimo za nas uporabni na dolgi rok, saj nikoli ne vemo, kdaj bo nastopil čas, ko bomo potrebovali to vrsto pomoči.

Da je lahko praktikalnost združena z estetiko se lahko odločimo za steklena notranja vrata

Ne le, da je vedno več hiš grajenih tako, da imajo en odprt centralen prostor, tudi vedno več je poudarka na tem, da naj bi vsi prostori bili svetli in odprti. Hodnik, ki nima veliko priložnosti, da bi dobil kaj svetlobe jo lahko dobi samo tako, da na prehod do glavnega bivalnega prostora namestimo steklena notranja vrata. Ne le, da nam steklena notranja vrata dopuščajo prehod svetlobe iz enega prostora v drugega, tudi ne motijo linij prostorov, ki jih ločujejo, zato lahko majhen prostor na videz izgleda večji, samo zato, ker pot iz njega, torej steklena notranja vrata, združujejo primaren prostor s sekundarnim, kot je na primer hodnik, shramba ali garderoba. Na ta način lahko ustvarjamo elegantne velike prostore, ne da bi potrebovali “preveč” prostora, katerega velika večina ljudi na žalost nima.

Objavljeno v Dom