Steklena notranja vrata

Steklena notranja vrata poskrbijo za svetlobo v notranjih prostorih

Steklo je material, ki se vse pogosteje uporablja za notranje in stavbno pohištvo, saj ustvarja poseben eleganten videz in moderen dizajn. Zato se ga vse pogosteje uporablja tudi za notranja vrata, saj omogoča neomejeno prehajanje svetlobe med posameznimi prostori, a še vedno ohranja lahko določeno stopnjo intime. Takšna steklena notranja vrata so zato primerna tako v bivalnih prostorih, kot tudi v bolnišnicah, poslovnih prostorih in trgovskih centrih.

Steklo se sicer v mnogih primerih uporablja tudi kot le dodatek k notranjim vratom, a gre v tem primeru bolj za estetski vidik, kot pa da bi vrata poskrbela za prehajanje svetlobe. Ne glede na to, lahko za steklene notranja vrata izberete najrazličnejše videze stekla. Če si želite nekoliko več zasebnosti, potem se lahko odločite za zatemnjeno ali mat steklo, lahko pa izbirate med klasičnim prozornim steklom, ki ima peskani vzorec ali potiskano sliko.

Pametna vrata imajo številne prednosti

Pametne naprave nas že tako spremljajo praktično na vsakem koraku in verjetno se sprašujete, zakaj bi ob vsem tem potrebovali še pametna vrata. Dejstvo pa je, da lahko življenje z njimi postane veliko bolj preprostejše, saj se ponašajo s številnimi prednostmi. Najbolj pomembna je ta, da se vam samodejno odprejo takrat, ko se jim približate, kar je izjemno dobrodošlo v številnih vsakodnevnih situacijah v vašem domu.

Če boste pametna vrata namestili v vaš dom, potem boste nemoteno prehajali iz prostora v prostor tudi takrat, ko boste imeli polne roke. Če jih boste namestili v kuhinji boste z njimi preprečili neprijetno širjenje vonjav po stanovanju, hkrati pa se boste izognili umivanju rok vsakič, ko boste želeli preveriti, kaj se dogaja v sosednjem prostoru. Pametna vrata pa predstavljajo odlično rešitev tudi za vaše hišne ljubljenčke, saj jim omogoča nemoteno prehajanje po stanovanju, ne da bi jim morali vi odpirati vrata.