Vrste tajskih masaž

Vrste tajskih masaž

Tajska masaža je ena izmed mnogih vrst masaž in je znana predvsem po svojih terapevtskih učinkih. Razvijajo jo že stoletja in še danes se v njej urijo menihi, ki so pogosto rešitev za tiste bolnike, ki se jim je sodobna medicina odpovedala. Pri tajski masaži gre predvsem za lajšanje bolečin, pa tudi za preprečitev bolezni. Obstaja več vrst tajskih masaž, na primer tradicionalna tajska masaža, tajska masaža z aromatičnimi olji, tajska refleksna masaža stopal, antistresna masaža, pa tudi masaža za sprostitev.

Antistresna masaža je vrsta tajske masaže, ki je namenjena predvsem lajšanju vsakodnevnega stresa, ki se nabere ob delu in naporni vožnji za volanom. Antistresna masaža se koncentrira na specifične dele telesa. Gre za področje hrbta, glave, rame, vrata in obraza ali roke, rame, noge in stopal. Gre za masažo pri kateri se stimulirajo točke, ki so še posebej pod pritiskom, naj bosta to vrat ali hrbet zaradi prisiljene drže ali roke zaradi dvigovanja bremen. Antistresna masaža je namenjena sprostitvi mišic na prizadetih telesnih področjih. Da je antistresna masaža še bolj učinkovita, se pri njej uporabljajo različna aromatična olja, ki imajo blagodejne učinke ter tako še bolj pripomorejo k sprostitvi celotnega telesa.

Ena izmed vrst tajske masaže je tudi tajska refleksna masaža stopal. Refleksna masaža stopal deluje po principu stimuliranja občutljivih točk na stopalu, ki so povezane s funkcioniranjem celotnega telesa, posebej notranjih organov. Refleksna masaža stopal je koristna pri zdravljenju različnih bolečin, naj bodo to bolečine v hrbtu, nogah, menstrualne bolečine ali glavoboli. Masaža stopal sprosti celotno telo in deluje po principu vedenja, da je vsak organ v telesu povezan z določeno točko na stopalih. Gre za tehniko naravnega zdravljenja, pri kateri se vzpodbudita krvni obtok in endokrini sistem, funkcije v organih pa se ali aktivirajo ali umirijo. 

Pravo tajsko masažo za vas lahko najdete enostavno.