žaga

Žaga za vsestransko delo doma in v gozdu

Danes si ne znamo predstavljati dela v gozdu brez sodobnih orodij, ki nam močno olajšajo deli in pripomorejo, da to opravimo v izjemno kratkem času. Vemo, pa da na trgu lahko izbiramo med izjemno velikim številom vrst orodja. Lahko so povsem enostavne, take, ki so jih uporabljali že naši predniki, ali pa omogočajo več nastavitev s pomočjo katerih lažje upravljamo in nadzorujemo samo delovanje.

Izbira žage je odvisna od naših potreb

Nekateri žago primejo v roke samo enkrat na leto, spet drugi jo uporabljajo vsak dan. Tudi od tega je v največji meri odvisno, za kakšno vrsto orodja se bo odločil posameznik. Na podlagi tega je odvisna tudi cena in nenazadnje tudi proizvajalcev.

Še posebej pa moramo biti pazljivi pri izbiri žag, ki jih uporabljamo pri delu v gozdu. Tam je delo izjemno naporno in od nas zahteva tudi primerno izbiro orodja, ki mora biti izjemno kakovostno, da je lahko kos prav vsem opravilom. Orodja so lahko tudi izjemno nevarna, zato je pomembno, da poznate pravila, ki jih določa odredba za varstvo pri delu. Tako zmanjšate možnosti poškodb pri delu.

Orodja za delo v sadovnjaku

Če imamo v mislih nakup krožne žage, pa ne vemo, kakšno bi radi imeli, nas na spletu čaka izjemno priljubljena ter pogosto obiskana spletna trgovina. si, ki nam ponuja prav vse vrste orodja. Vsako delovno orodje zase je nekaj posebnega. Lahko si jih bomo ogledali tudi na priloženih fotografijah, ki so povsem realistične narave, poleg slik pa bo pisalo tudi, za kakšna dela je namenjena.

Mi smo se odločili za nakup povsem preproste motorne žage, ki jo bomo potrebovali za obrezovanje dreves v našem sadovnjaku. Pri jesenskih opravilih v sadovnjaku bomo potrebovali tudi škarje za rezanje drevja.