Zanesljiva mehanizacija za delo na kmetiji

Ker se na kmetijsko mehanizacijo pri praktično vsakem opravilu okoli hiše močno zanašamo, moramo redno skrbeti za optimalno pripravljenost opreme. To zagotovimo s kakovostno mehanizacijo, previdno uporabo in rednim vzdrževanjem, po potrebi pa poskrbimo še za servis in zamenjavo obrabljenih ali poškodovanih delov.

Največ pozornosti si zasluži pomembnejša mehanizacija, predvsem pa traktorji, ki so glavna komponenta na vsaki kmetiji. Tako morajo biti na voljo tudi rezervni deli za traktorje, saj jih pogosto rabimo prav takrat, ko imamo na urniku pomembna opravila. Rezervni deli za traktorje so izjemno uporabni in se jih splača imeti na zalogi, veliko dela namreč lahko opravimo kar v domači garaži ali celo na terenu, če seveda vemo, kateri kosi so najbolj kritični. V nekaterih primerih pa vseeno to ne bo šlo, takrat je bolje obiskati serviserja, kjer so rezervni deli za traktorje na zalogi ali hitro dobavljivi. Seveda pa se potrebi po nadomestnih kosih lahko izognemo tako, da že v izhodišču izberemo zanesljiv model traktorja in zanj tudi dobro skrbimo.

Podobno velja za drugo mehanizacijo. Nekateri kosi sicer veljajo za zelo zanesljive in niti ne zahtevajo veliko pozornosti pri uporabi – to je recimo BCS kosilnica, ki slovi ravno s svojo vzdržljivostjo na najbolj zahtevnih terenih. BCS kosilnica se bo dobro soočila z različnimi izzivi pri obdelavi zahtevnih površin, zato je pomemben člen kmetijske mehanizacije. Vsekakor se splača izbrati takšno kosilnico, če imamo opravka z zahtevnim terenom, saj bomo na dolgi rok zadovoljni z zanesljivostjo in dolgo življenjsko dobo. Prav tako omogoča BCS kosilnica hitro in učinkovito popravilo, če pride do poškodb, tako da ima skoraj neomejeno življenjsko dobo. Nekateri drugi kosi mehanizacije zahtevajo bistveno več previdnosti pri uporabi in so primerni le za uporabo na urejenih ravnih površinah. Vedno pa je treba na to paziti, saj se lahko hitro zgodi, da občutljivo opremo mimogrede poškodujemo.

Objavljeno v Dom