BCS kosilnice

Zmogljiva oprema za zahtevno košnjo

Pri košnji se včasih srečujemo s posebnimi izzivi, ki jih lahko naslovimo le z uporabo zmogljive opreme. Navadne vrtne kosilnice običajno ne pridejo v poštev, saj so večinoma prilagojene košnji urejenih zelenic, ki nimajo posebej visoke trave. Lahko pa se poslužimo drugih naprav, ki so idealne prav za takšne namene. Izstopajo tisti izdelki, ki jih lahko uporabljamo na zahtevnih terenih in za zahtevne naloge, ponujajo pa odlično izkušnjo v vsakem primeru.

BCS kosilnice

Gotovo moramo na prvem mestu omeniti BCS kosilnice, ki so prva asociacija ob omembi zahtevne košnje. To so kosilnice, ki jih uporabimo za košnjo visoke trave in podrasti na razgibanih terenih. Primerne so tudi za kakšne večje površine, posebej dobro pa se obnesejo v boju proti zaraslim travnikom, ki jih je treba urediti. Brez težav pokosijo visoko travo in opravijo tudi s podrastjo, včasih jih lahko uporabimo celo za grmičevje in podobne vsiljivce.

BCS kosilnice so zelo zanesljive na vseh terenih, uporabimo jih lahko na večjih naklonih in na razgibanih površinah. Predvsem so zelo vzdržljive in robustne, pa tudi v primeru kakšnih poškodb jih lahko enostavno popravimo – kot nalašč torej za zahtevne uporabnike, ki se s takšnimi izzivi pogosto srečujejo.

Vrtni traktorji

Če imamo opravka z urejenimi zelenicami, pa pridejo v poštev tudi vrtne kosilnice, ki so dobro prilagojene večjim površinam in zahtevnejšim nalogam. To so seveda vrtni traktorji, ki lahko te naloge opravijo z odliko. Gre namreč za zmogljive kosilnice, ki so pri delu na terenu zelo zanesljive, obenem pa tudi prilagodljive, da lahko dosežemo idealne rezultate. Pri delu na urejenih zelenicah imamo včasih posebne naloge, ki jih naslovimo s prilagodljivo opremo. Vrtni traktorji se zelo dobro obnesejo pri takšnih nalogah, tudi če smo pri košnji nekoliko bolj zahtevni ali pa če želimo hkrati opraviti še kakšno drugo delo.