AED Slovenija za pomoč ljudem

AED Slovenija za pomoč ljudem

AED Slovenija je gibanje s katerim so se na pobudo študentov medicine AED defibrilatorji razširili po celotnem območji republike Slovenije. Na internetu lahko najdemo seznam krajev, ki so opremljeni s svojim avtomatskim defibrilatorjem, s katerim lahko rešujejo življenja. Če si ogledamo statistične podatke lahko izvemo, da v Sloveniji vsakodnevno srčni zastoj doživijo kar tri osebe. To je grozljiv podatek. Najhuje je, da imamo ob sebi človeka, ki je doživel srčni napad in mu zaradi pomanjkanja naprav ne moremo pomagati. 

AED Slovenija je tako omogočila AED defibrilatorje po vseh večjih krajih v Sloveniji. Ker pa smo Slovenci izredno iznajdljivi in napredni, se nismo ustavili pri tem, ampak smo sami začeli zbirati sredstva in kupovati defibrilatorje za čim več vasi. 

AED Slovenija ima v svoji bazi zabeleženih že izredno veliko defibrilatorje, ki na popolnoma avtomatski način, rešijo človeško življenje. Vse kar mora tisti, ki pomaga vedeti, je kako ga mora priklopiti na človeka v stiski. Vse ostalo bo naprava naredila sama. 

 

Defibrilator na obroke

Defibrilator lahko poteka tudi na obroke. Na različnih spletnih straneh, kjer lahko najdemo primeren defibrilator za svoje želje, si lahko pogledamo tudi načine plačila. Obročno odplačevanje je tu najboljše možnost za vsakega posameznika, ki nima tolikšne vsote denarja, za takojšni nakup naprave. 

Defibrilator navadno opravi več ljudi hkrati ali pa ga gubijo z zbiranjem donacij privatnikov in bogatejših posameznikov. Vsakdo rad daruje denar za nakup česa koristnega. Velikokrat se v Sloveniji organizirajo dobrodelne akcije v katerih se zbira denar za določen namen. Ljudje so že od vedno radi priskočili na pomoč tistim, ki so jo potrebovali. 

Defibrilator je tako dobrodošel med vsemi prebivalci, saj se s tem kraj obogati s kvalitetno napravo za reševaje življenj. V kolikor se zanimamo za nakup si lahko informacije o cenah pridobimo na internetu ali pa v najbližjem zdravstvenem domu. 

Objavljeno v Dom