Drsna dvoriščna vrata so zadnja meja med zasebnim in javno cesto

Drsna dvoriščna vrata so zadnja meja med zasebnim in javno cesto

Veliko ljudi se odloča za to, da namesti drsna dvoriščna vrata ravno zaradi zasebnosti, ki jo prinašajo. Mnogi ljudje nimajo možnosti, da bi obrnili svojo hišo tako ,da bi njihov vrt bil samo privaten, mnogi nimajo druge možnosti kot to, da imajo pred hišo še obsežno dvorišče, ki ga morajo nekako tudi ločiti od ceste in ravno temu so namenjena drsna dvoriščna vrata.

Najpogosteje se drsna dvoriščna vrata nameščajo skupaj v povezavi z nekoliko višjim in masivnim zidkom, za katerega se vrata tudi skrijejo takrat, ko niso v uporabi. To moramo seveda upoštevati ko se odločamo, kako dolga želimo imeti drsna dvoriščna vrata, saj moramo imeti na eni strani še najmanj toliko prostora, da jih lahko sploh v celoti odpremo in ravno zato se največkrat nameščajo tja, kjer se daljši del parcele odpira na cesto.

Marsikdo se tudi odloča za drsna dvoriščna vrata če imajo doma hišnega ljubljenčka, bolj natančno psa, saj ti potrebujejo nekoliko več zaščite, in marsikateri kužek pi gladko malo ušel, če bi slučajno na drugi strani ceste videl kaj zanimivega, poti pa mu ne bi križala drsna dvoriščna vrata in ravno zato se bolj pogosto nameščajo na zasebnih zemljiščih kot zapornice, ki so bolj pogoste po mestih.

Veliko blokov v prestolnici ima nameščene zapornice, saj vsi vemo, kako težko je najti v centru parkirno mesto, kaj šele tako, da bi le to bilo zastonj. Ravno zaradi tega skoraj vsako poslopje namesti zapornice an vhod, ki ga varujejo pred tistim, katerim vstop ni specifično dovoljen ali tako ,da lastnik parkirnega mesta odpre zapornice s pomočjo daljinca, ali pa ima voznik sam v avtu ključ od zapornice s katerim jo lahko sam po svoji volji dviga ali spušča. Skratka če želimo imeti zagotovljeno parkirno mesto pri bloku je skoraj da nujno da imamo nameščene zapornice.

Objavljeno v Dom