Zobni aparat zvezdice

Brezhibno zobovje

Kako lahko pridemo do brezhibnega zobovja? Vse se začne že doma, z dobro ustno higieno, to pa nadgradimo še z obiski pri zobozdravniku. Poleg tega, da se posvečamo neposredno zobem, moramo pomisliti tudi na tiste dejavnike, ki imajo nekoliko bolj posredno vlogo – na zobovje lahko opazno vpliva predvsem prehrana, omeniti pa gre še kajenje. Za brezhibno zobovje se bo treba torej kar potruditi, a omenjeno je že dobra preventiva.

Dodatne storitve za brezhibno zobovje

Za brezhiben rezultat se poslužimo še nekaterih profesionalnih storitev pri dobrih zobozdravnikih. To je predvsem čiščenje zobnega kamna. Ta storitev se opravlja le občasno kot nadgradnja rednim postopkom vzdrževanja ustne higiene, ravno zato pa gre za priljubljen ukrep, ki ponuja tudi dobre rezultate. Čiščenje zobnega kamna je v zobozdravniških ordinacijah zelo uspešno in lahko ponudi najboljši temelj za domače vzdrževanje ustne higiene, predvsem pa na ta način preprečimo razvoj kakšnih bolezni in nastanek drugih težav, ki včasih izhajajo iz kopičenja zobnih oblog. Celovito čiščenje zobnega kamna se vsekakor splača redno izvajati, kar velja tudi za tiste, ki sicer dobro skrbijo za svoje zobe.

Ortodontske storitve

Na izgled zobovja vpliva tudi postavitev zob, ki je le redko že po naravi idealna. V tem primeru pridejo v poštev ortodontske storitve, predvsem zobni aparat. Zvezdice sicer dodajo svojo značilno podobo, a ne kvarijo nasmeha do te mere, da bi se jim morali za vsako ceno izogibati. Tako so za zobni aparat zvezdice v mnogih primerih še vedno prava izbira, imamo pa na voljo tudi nekatere alternative, ki se prav tako dobro obnesejo. Lahko se odločimo tudi za neviden zobni aparat, zvezdice v tem primeru nadomestimo s prozornimi opornicami, ki jih je tudi ob podrobnem pogledu v ustno votlino komaj opaziti. Na voljo so različne rešitve, pravo bo znal priporočiti ortodont na podlagi stanja zob.