Implantat

Implantat ali zobni vsadek

Implantat je del umetnega zoba, ki se nahaja v naši sklenini, ki je nujno potreben kadar si želimo namestiti enega ali več umetnih zob. Pred namestitvijo implantata vsakega pacienta najbolj zanima celoten postopek. Navadno pacientu dajo lokalno anestezijo, ki terapevtu omogoča nebolečo vsaditev implantata. To poteka tako, da kirurg odrgne dlesen in s svedri pripravi ležišče v kosti. V ležišče nato vstavi vsadek. Ko je vsadek vstavljen čezenj kirurg zašije dlesen.

Implantat je tako varno vstavljen v našo dlesen in tako se prične integracija vsadka s kostjo, ki se obraste okrog navoja vsadka. Poseg ne traja veliko časa. Dolžina je odvisna od stanja naše čeljusti. Tudi celjenje in integracija trajata različno. Nekateri imajo implantate pripravljene po treh mesecih, pri določenih pacientih pa zdravljenje traja tudi pol leta.

Implantat se torej zdravi in pripravlja na novo krono kar dolgo časa. V tem obdobju ima lahko pacient v ustih začasen protetični nadomestek, ki je dovolj dober da pacient lahko kvalitetno jé in komunicira. Implantat ima lahko deset ali več let dolgo življenjsko dobo. Ta se razlikuje od posameznika do posameznika.

All on 4 za paciente brez zob

All on 4 je metoda, ki se je poslužujejo vsi, ki so izgubili svoje zobe. Čeprav se ljudje v mladosti ne zavedajo, so zdravi zobje nujen del kvalitetnega življenja. Vsakdo, ki za svoje zobe pravino skrbi, bo lahko dolgo časa užival v hrani in brezskrbnim grizenjem trših jedi. Kdor pa za svoje zobe ni dobro skrbel, bo zelo hitro spoznal, da jih bo moral zamenjati, saj mu bodo povzročali težave.

All on 4 je metoda, ki ima svoje prednosti in slabosti. Prednosti so zagotovo te, da je poseg dokaj neboleč, saj lahko poteka popolnoma brez rezanja in šivanja. Ključno je tudi to, da pri postopku ni potrebno dodajati umetne kosti okrog samega vsadka ter nanje lahko izredno hitro fiksiramo nove zobe.