invisalign

Invisalign je način, da neopazno popravimo nasmeh

Invisalign je nevidni aparat za zobe, ki je snemne narave, kar pomeni, da nas ne moti tako zelo kot navadni aparati za zobe, vseeno pa je potrebno, da ga nosimo okoli 22 ur dnevno, da dosežemo hitre in učinkovite rezultate, kar se tiče premikanja zob znotraj ustne votline. Invisalin opornice so narejene v skupnem centru, kjer računalniško predelujejo 3D slike zobovji pacientov in ustvarijo set različnih aparatov, ki jih nosimo med enim in dvema tednoma, nato pa zamenjamo obstoječi aparat z naslednjim, dokler ne dobimo končno oblikovanih zob.

Zdravljenje z invisalign se razlikuje po obsežnosti in ceni glede na to, koliko zob se premika v procesu, saj težje korekcije potrebujejo nekoliko več časa, da se opravijo, prav tako pa moramo biti pozorni, da je v ustih dovolj prostora, da opravimo vse potrebne premike, kar pomeni več setov invisalign opornic oziroma aparatov.

Glede uporabe je tako, da več kot aparat nosimo, bolj so vidne spremembe, vendar moramo vseeno biti previdni in aparat odstraniti pred jedjo in si zobe vsaj nekoliko oplakniti, preden invisalign znova nadenemo.

Ali ste vedeli, da se lahko danes vgradijo implantati ber operacije?

Še pred nekaj leti je veljalo, da implantati brez operacije niso mogoči, vendar se je s prakso pokazalo, da je v primeru, ko dodajanje ali odvzemanje kosti nepotrebno, možno tudi to, da se vgradijo implantati brez operacije, kar naredi postopek minimalno invaziven, torej tudi okrevanje nekoliko krajše in manj boleče. Brez dodatka umetne kosti je postopek vgraditve implantata hitrejši, pa tudi nekoliko cenejši in manj riskanten, saj je postopek veliko bolj predvidljiv, kot je bil včasih.

Ne le, da obstajajo implantati brez operacije, če je možna tovrstna pot, se lahko na vsadek takoj po izgubi zoba lahko namesti provizorična krona, ki ohranja lep nasmeh do končne krone.