Streč folija

Kuhinjska oprema za enkratno uporabo

Pri kuhanju, peki in pri delu s hrano nasploh potrebujemo veliko opreme, ki jo običajno lahko ponovno uporabimo, nekaj stvari pa je takšnih, ki jih imamo le enkrat, nato pa zavržemo. Pomembno je, da tudi pri teh izdelkih pazimo na kakovost, saj lahko bistveno odločajo o izkušnji pri kulinaričnem ustvarjanju. Še bolj pomembna je kuhinjska oprema za enkratno uporabo za profesionalne gostince, ki morajo zagotoviti varno delo s hrano.

Za primer lahko vzamemo rokavice za enkratno uporabo, ki so ključna oprema vsakega gostinskega obrata in v mnogih drugih okoljih, kjer se dela s hrano. Zanimivo je, da se takšne rokavice med seboj precej razlikujejo in bo morda kar težko najti takšne, ki bodo uporabniku povsem odgovarjale. Razlikujejo se v mnogih podrobnostih – rokavice za enkratno uporabo so seveda na voljo v različnih velikostih, so pa tudi različno oprijemljive, tako na roki kot na predmetih, s katerimi delamo. Na voljo so pudrane rokavice, ki so zelo enostavne za uporabo, ter takšne brez pudra, ki ohranijo roke povsem čiste. Potem imamo na voljo še ohlapne plastične rokavice, ki jih uporabljamo pri rokovanju s pekovskimi izdelki, poleg tega pa so rokavice za enkratno uporabo na voljo še v nekaterih drugih izvedbah.

Enkratni uporabi je namenjena tudi druga kuhinjska oprema. Omembe si zasluži streč folija, ki je pravzaprav en izmed najbolj vsestransko uporabnih kuhinjskih pripomočkov. Streč folija je načeloma namenjena enkratni uporabi, kar pa je odvisno od tega, za kaj jo pravzaprav uporabljamo. Čisto možno je, da bomo lahko isti kos brez skrbi uporabili tudi večkrat, še posebej, če se streč folija uporablja le za ovijanje zalog v shrambi in ne pride v neposreden stik z živili. Spet pa je pomembno, da se opremimo s kakovostnim izdelkom. Razlike pri uporabi v tem primeru sicer niso tako izrazite, a vseeno ni vredno tvegati.