Rafting Bovec

Raziskovanje Bovca in okolice

Bovec postaja vedno bolj priljubljeno turistično središče v Sloveniji, in to z dobrim razlogom – skriva namreč neokrnjeno naravo, odkriva pa celo vrsto aktivnosti, ki omogočajo zabavno in adrenalinsko raziskovanje tega kotička države. Posebej zanimivo bo spoznavanje vodotokov, na čelu s smaragdno reko Sočo, ki jo lahko pobližje spoznamo na različne načine. Med najbolj priljubljenimi aktivnostmi na Soči je rafting, Bovec pa ponuja še marsikaj, tako na vodi kot na kopnem in celo v zraku.

Glede na to, da je med najbolj priljubljenimi aktivnostmi za raziskovanje narave v Posočju rafting, Bovec brez presenečenja ponuja veliko možnosti za atraktivne spuste v gumijastem čolnu. Obstaja cela vrsta ponudnikov tovrstnih adrenalinskih doživetij, reka pa ponuja bolj ali manj razburkane dele za dinamične ali mirne spuste. Rafting ponuja nekaj za vsakogar, tako za adrenalinske odvisnike, ki si želijo spusta po brzicah, kot tudi za družine in skupine, ki želijo z mirno plovbo občudovati okolico Soče. Za rafting Bovec ponuja vse te opcije in še kaj več.

Ni pa to edina aktivnost na vodi, ki jo lahko doživimo v tem delu Slovenije. Tudi za soteskanje Bovec na primer odpira celo vrsto možnosti. Pri tem gre za spuste po strugah potokov, ki so pogosto še bolj slikovite od obrežja reke Soče. Za soteskanje Bovec sicer ponuja različna izhodišča in različne poti, saj ne manjka atraktivnih pritokov Soče, ki zagotavljajo adrenalinsko raziskovanje. Gre za povsem edinstveno doživetje, ki ga ni mogoče posnemati, zato je soteskanje vsekakor priporočljivo za vsakega avanturista. Poleg tega je za soteskanje Bovec pisan na kožo tudi tistim, ki bi se želeli prvič soočiti z novimi podvigi te vrste – spet je namreč moč izbirati med različnimi ponudniki in programi, mnogi so nadvse primerni za začetnike.

Bovec ponuja raziskovalcem zelo veliko, tako da bo kar težko v popolnosti izkoristiti vse možnosti – Posočje bo treba obiskati večkrat.