rafting na soči

Vodni športi na reki Soči

Nobena skrivnost ni, da Soča velja za najlepšo reko v Sloveniji. Veliko turistov, ki med poletno sezono obišče naše kraje, najprej opazi prav njeno čudovito smaragdno barvo. Prava sreča je, da smo skozi leta lahko po njeni zaslugi na njej razvili različne vodne športe, kot sta rafting na Soči in canyoning. Bovec velja za središče vseh adrenalinskih športov v Posočju in prav to mesto je poleti najbolj polno turistov z vsega sveta, ki željni adrenalina obiščejo našo državo.

Rafting na Soči velja za enega najbolj priljubljenih športov na reki Soči. Spusti po brzicah so vodeni, primerni tudi za otroke, kar pa je najbolj pomembno je to, da je celoten protokol varen do potankosti. Ekipa, ki je zadolžena za to, da poteka vse tako kot je treba, vas spremlja na vsakem koraku in vskoči ob vsaki morebitni nevarnosti, zato je skrb pri raftingu enostavno odveč. Koliko časa traja spust je odvisno od izbranega odseka reke oziroma poti.

Če velja rafting na Soči za bolj umirjen šport na vodi, je eden izmed bolj adrenalinskih športov zagotovo canyoning. Bovec je pravo mesto za to, saj je bogat s slapovi in tolmuni, ki so kot nalašč narejeni za nepozabno adrenalinsko izkušnjo. Canyoning ni ekstremen ali nevaren šport; enako kot za rafting tudi za canyoning velja, da izbrana ekipa skrbi za vašo varnost in opremo, zato je strah odveč. Ta šport je ob izbiri pravilnega kanjona primeren tudi za otroke, zato je priporočljivo, da se predhodno posvetujete s svojim vodičem.

Bovec s celotno Soško dolino je idealna počitniška destinacija za vsakogar. Neokrnjena narava že sama po sebi igra veliko vlogo pri privabljanju tujcev v naše kraje, adrenalinski športi pa samo še bolj pripomorejo k temu, da se spet vrnejo, pa naj bo to rafting, kajak ali canyoning Bovec vas pričakuje!