Zahtevne inštrukcije

Zahtevne inštrukcije

Mislili bi si, da so inštrukcije namenjene ravno tistim, ki imajo težave pri zahtevnejših šolskih in študijskih predmetih. A v resnici je ponudba zelo široka in pokriva tudi mnoge predmete, ki sicer niso posebej zahtevni, a vseeno omogočajo več pristopov k poučevanju. Največ povpraševanja pa je razumljivo po inštrukcijah za tiste predmete, ki najpogosteje povzročajo težave učencem in študentom, na tem področju je tudi največ ponudbe.

Najbolj seveda izstopajo inštrukcije matematike, na katere verjetno takoj pomislimo, če govorimo o tej obliki učne pomoči. Matematika je namreč predmet, ki povzroča veliko težav na različnih stopnjah izobraževanja. Ravno zato je za inštrukcije matematike veliko povpraševanja, iščejo se inštruktorji z različnimi storitvami. Tudi ponudba je zelo dobro razvita, zato so na voljo splošne inštrukcije matematike za tiste, ki težko sledijo rednemu šolskemu delu in dosegajo slabe rezultate pri preverjanjih, kot tudi za tiste, ki sicer nimajo težav, a bi se radi dobro pripravili na zaključne izpite ali druge posebne preizkušnje. Seveda se splača dobrega inštruktorja poiskati tudi za razne specifične predmete, na primer poslovno matematiko.

Med strokovnimi predmeti sicer najdemo še kar nekaj takšnih, pri katerih je dodatna učna pomoč pogosto neprecenljiva. Morda izstopa med predmeti za inštrukcije statika, ki zahteva veliko znanja in dobro razumevanje, to pa so prav tista področja, pri katerih lahko pomagajo inštrukcije. Statika je v predmetniku univerzitetnih programov, zato se pričakuje tudi nekoliko višji nivo razumevanja, kar študentom povzroča še več preglavic. Dober inštruktor je pri tem predmetu pogosto v veliko pomoč, tudi tistim, ki se pri učenju sicer dobro znajdejo. Splača se poiskati inštrukcije, statika je namreč pomemben predmet, ki ga je treba obvladati. Enako velja za mnoge druge strokovne predmete, na katere naletimo pri mnogih univerzitetnih programih, omenimo lahko še elektrotehniko, statistiko in še kaj – v vsakem primeru se investicija v znanje na dolgi rok obrestuje!