Zobna protetika pri usposobljenem zobnem osebju

Zobna protetika pri usposobljenem zobnem osebju

Zobna protetika je postala izredno iskana, saj se cene postale dostopne za širšo množico ljudi. Vsi si želimo imeti lep in bleščeč nasmeh. Zato iščemo načine, kako bi lahko prišli do najcenejše ponudbe za namestitev implantatov in s tem novih in lep zob. Snemljiva proteza je namreč neprivlačna in tudi nepraktična, saj nam lahko med pogovorom pade iz ust. Še želimo imeti dobre fiksne zobe, si moramo omisliti prave implantate. 

Zobna protetika je na voljo v Sloveniji in tudi v tujini. Ker so cene v nekaterih državah precej nižje kot pri nas, se marsikateri posameznik odloči za obisk ordinacije v tuji državi. Pomembno je, da se pred prvim obiskom pozanimamo, kako dober je naš bodoči implantolog in koliko izkušenj ima delovno osebje. 

Zobna protetika je še vedno kompleksna stvar, ki nam je ne more namestiti vsak zobozdravnik. Potrebno je imeti kirurga in usposobljenega implantologa, ki bo delo opravil brezhibno. Nihče si namreč po namestitvi implantatov ne želi imeti težav. V nekateri primerih pa se morajo ljudje večkrat vrniti v ordinacijo, da se ji stanje nastale težave izboljšajo. 

Implantat za izpadli zob

Implantat si lahko v čeljust namestimo tudi v primeru, da smo izgubili le enega izmed sprednjih ali zadnjih zob. Včasih se osebi zgodi nesreča v kateri zaradi udarca izgubi ali zlomi enega izmed svojih naravnih zob. V kolikor se to zgodi tudi nam, se lahko obrnemo na enega izmed odličnih zobozdravstvenih centrov v Ljubljani in se dogovorimo, za namestitev implantata. 

Implantat nam bo pomagal ter nam omogočil namestitev umetnega zoba, ki bo po izgledu izredno podoben našim naravnim zobem, tako da nihče ne bo opazil razlike. Preden nam bodo zob namestili, bodo namreč upoštevali obarvanost in obliko naših naravnih zob. Le tako lahko poskrbijo, da vstavljeni zob deluje popolnoma naraven.